Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

Betonski temelji, primena i namena

12.09.2014

 Betonski temelji su praktičan proizvod koji na najbolji način prati nove trendove i razvoj, kako betonske galanterije, tako i građevinarstva uopšte. Betonski temelji imaju zaista široku namenu, a prvenstveno se ona ogleda pri postavljanju stubova i reklama.

Kada govorimo o stubovima, oni mogu biti namenjeni postavljanju ograda najrazličitijih vrsta i namena, a sami temelji dizajnirani su i za okrugle i za četvrtaste stubove. Svoju primenu ovakvi stubovi, a samim tim i temelji nalaze i kod uzgoja različitih biljnih kultura, a naročito kod vinograda. Naročito su pogodni i za postavljanje reklama, tabli koje se nalaze uz put i slično.

Ukoliko se odlučite za betonske temelje ovog tipa, uštedećete vreme, energiju i novac. Temelji se sastoje iz dva dela što olakšava njihovo prenošenje, a pre svega montiranje temelja oko stuba, kao i postavljanje na željenu dubinu. U betonu temelja nalaze se dve rupe – namenjene postavljanju ankera uz pomoć kojih se betonski temelj vezuje za stub. 

 

Rukovanje temeljima olakšava i postavljena ručkica, a sami temelji izrađuju se u dve dimenzije – mali temelji koji teže 34 kg i veliki, čija je težina 68 kg. Temelji se slažu i transportuju na nepovratnim paletama čije su dimenzije 100 x 120 cm. Način slaganja i količina zavise od toga za koju veličinu temelja se odlučite.  Manji betonski temelji se  slažu na način da se u osnovi nalazi 12 ovakvih temelja, a slaže se ukupno 8 redova. Težina ovakve palete je oko 1500 kg.

 

Ukoliko se na paletu slažu veći betonski temelji, u osnovi se nalazi 9 komada koji se slažu u 4 reda, dok je težina oko 1000kg.

 

Korišćenjem ovakvih temelja niste vezani za građevinski materijal, njegov prevoz ili radove oko njega, željeni stubovi se lako postavljaju bez obzira na lokaciju, u skladu sa vašim potrebama. Transport, odnosno utovar i istovar ovakvih postolja, lako se vrši pomoću viljuškara, a postolja su obezbeđena streč folijom u koju su upakovana.