Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

Izaberite najbolja vrata za svoj dom!

08.08.2016

Izaberite najbolja vrata za svoj dom!

Veoma je mali broj kuća ili stanova koji nemaju vrata za svaku prostoriju. Tako razlikujemo garažna vrata, sobna vrata, ulazna vrata. Poneko čak ima i vratanca za ljubimce. Osim što su funkcionalna i korisna, vrata imaju i estetski momenat, na koji često zaboravljamo. Ukoliko imate mogućnost da sami birate vrata za svoj dom, posvetite pažnju ovoj kupovini.

 

Ulazna vrata

 

Prva vrata sa kojima se susrećemo mi i naši posetioci su ulazna vrata. Ukoliko birate ona za kuću, osim jednokrilnih, možete da razmislite i o dvokrilnim vratima. Česta je u ovom slučaju i kombinacija materijala, na primer drveta i neprozirnog dekorativnog stakla. Špijunka ovde nije uobičajena, ali zato jeste u stanovima. Ovde se u više slučajeva biraju vrata ojačana metalnim ili čeličnim šipkama, ona sa sigurnosnim i kodiranim bravama, kako bi imovina bila dobro zaštićena. Ulazna vrata mogu da budu ukrašena rezbarijama ili drugim šarama, pa ukoliko vodite računa o dekorativnosti i estetici, ne zaboravite na ovaj momenat. Ima ih u raznim bojama i različitog su materijala.  

 

Sobna vrata

 

Sobna vrata  su najbrojnija u našem domu, jer podrazumevaju i ona do dnevne sobe, spavaće sobe, kuhinje, kupatila, kao i dodatnih prostorija. Kada je reč o njima, trebalo bi da povedemo računa da se uklope u mabijent, u smislu da budu u skladu sa prozorima, kao i sa bojom zidova i samim enterijerom. PVC vrata se neće najlepše uklopiti u retro ambijent, ali zato hoće uz moderne linije. Ovde takođe mogu da se biraju boje, kao i sam izgled vrata, odnosno da li će biti jednokrilna, dvokrilna, harmonika vrata, hoće li imati staklo ili ne. Ukoliko vam je bitno da neke sobe budu posebno zvučno i toplotno izolovane, potražite baš ovakva vrata. 

 

Garažna vrata

 

Vrata za garažu su nam važna iz razloga da zaštitimo svoje vozilo. Biramo ih u odnosu na materijal i način funkcionisanja, Tako postoje plastična, drvena, metalna, kao i ona od fiberglasa. Možete da odaberete klasična garažna vrata, koja su stariji model, imaju dva krila i namenjena su za velike garaže. Veoma su popularna i korisna i ona sa daljinskim upravljanjem, jer ne morate da napuštate automobil da biste ih otvorili. Mogu da budu kip, bočna, segmentna i rolo garažna vrata.  Ovo je posebno važno ukoliko vam je prostor nešto manji, jer većina ovih vrata klizi po tavanici ili se smešta u kutiju prilikom podizanja. Takođe, postoji i mogućnost da odberete način na koji će se vrata otvarati, ali da budu ručna, a ne sa elektro motorom.