Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

Komarnici kao zaštita od insekata

24.01.2014

Komarnici kao zaštita od insekata

 

Kako da se zaštitim od komaraca?Ukoliko želite da se oslobodite miliona skupih naprava koje različitim tehnikama (npr. talasnim zracima) teraju insekte, glodare i slično, opredelite se za tradicionalno mehaničko rešenje. Zaštitite svoju teritoriju praveći nepropusne prepreke prema svetu insekata koji vas izluđuje. Odlučite se za komarnike koji su još uvek najdelotvornije rešenje, i ako ih mnogi izbegavaju zbog nekadašnjeg izgleda koje se krši sa današnjom estetikom ( zelene kocke pričvršćene nitnama zadenutim u stara drvena okna ). Budući da je nitne teško pričvrstiti u pvc stolariju (na sreću) napravljena su daleko inovativnija rešenja, da kažemo moderni komarnici daleko funkcionalniji i lepši.

 

Komarnici se dele na fiksne i rolokomarnike.

 


Fiksni komarnici
Većinom se uz kupovinu pvc prozora odmah u ponudi nalaze komarnici ali ukoliko se niste odmah odlučili na taj korak bez problema to možete da uradite i kasnije. Na mestima koja nisu prohodna i na kojima je neophodna konstantna zaštita od komaraca i drugih insekata kao što je na primer ostava (špajza) možete da postavite fiksne komarnike.

Rolo komarnici su trenutno najpopularnijji, pored toga što lepo izgledaju, izuzetno su praktični. Postavljaju se na vrata ali i na prozore za koje smatrate da vam je potrebno da u određenim okolnostima budu otvoreni ( za provetravanje posteljine i slično) Za rolo komarnike je interesantno da se na dva načina spuštaju horizontalno i vertikalno u zavisnosti od toga da li se nalaze na vratima ili prozorima.

U poslednje vreme na tržištu su se pojavili i takozvani Američki komarnici koji lepo izgledaju, a otvaraju se poput klasičnih vrata. Mogu da budu jednokrilini ili dvokrilni. Postavljeni su na okna a zatvaraju se uz pomoć magneta.

Ukoliko izaberete tip koji vam odgovara vodite računa o kvalitetu. Komarnici koji se sada postavljaju nisu više namenjeni  jednosezonskoj upotrebi.  Sa aluminijskim okvirom i mrežicom od fiberglass-a kvalitet i dugotrajnost je zagarantovana. Fiberglas omogućava visoku otpornost na vatru, koroziju, i sve vremenske uslove. Stvara odličnu ventilaciju i transparenciju. Sama struktura mreže čini je jako čvrstom i stabilnom.
Postavljanje statičnih komarnika je jednostavnije, dok rolo komarnici zbog mehanizma po kojem rade iziskuju malo više vremena. Kada se odlučite da ih postavite način je nebitan. Ukoliko ne želite da stavljate na ocenjivanje svoje sposobnosti ugradnju prepustite stručnjacima. Na kraju krajeva nije bitan način već cilj, a to je da u vašem omiljenom godišnjem dobu uživate bez uljeza mršteći se samo na zimu koja predstoji.