Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

Najinteresantniji novogodisnji ukrasi koje smo videli u proteklom periodu

24.01.2015

Najinteresantniji novogodisnji ukrasi koje smo videli u proteklom periodu

Praznici su lagano iza nas, utisci se sumiraju i vraćamo se nešto ustaljenijoj svakodnevnici. Neke od blagodeti dočeka nove godine ostaju i dalje sa nama, dok se nekih ipak moramo odreći. Jedna od stvari koja većinu nas prati samo tokom praznika jesu novogodišnji ukrasi. Svaki decembar sa sobom nosi prazničnu atmosferu u koju se neizostavno uklapa i ukrašavanje prostora, pa verovatno neki od nas već i početkom meseca razmišljaju kako će ukrasiti kuću, dvorište, novogodišnju jelku..

Kite se i gradovi, ulice, u manjoj li većoj meri, ulične svetiljke u raznim bojama, drveće, jelke.. Zbog toga, većina nas želi da, pored ukrasa unutar kuće, ukrasi i neki vanjski deo kuće kako bi sama ulica izgledala lepše i kako bi se podiglo praznično raspoloženje. Tako je bilo i ove godine. Uprkos krizi, veliki broj ljudi ukrasio je svoje domove u skladu sa željama i mogućnostima. Ukoliko u kući ima male dece, deda mraz na prozoru, ukrasne lampice na kući, pa čak i ukrašene dvorišne skulpture, bile su skoro pa neizostavan prizor. U stanovima i kućama sa manje prostora, centralno mesto za ukrašavanje jesu, kao i uvek, vrata i prozori. Ukrasne trake sa zvončićima, venčićima, sijalice i drugi ukrasi kače se na vrata i prozore sa podignutim roletnama kroz koje su mališani i ove godine mogli da uživaju u snežnim prizorima. Veoma čest, ali i veoma lep način ukrašavanja i ovih praznika bile su novogodišnje jelke koje su stajale na prozorima kuća, umesto roletni i ulepšavale ambijent kako prolaznicima, tako i ukućanima.Neki od nas su svoje domove ukrasili zaista raskošno i velelepno, pa oni ukrašavaju i osvetljavaju maltene i celu jednu ulicu. Zanimljivo je da su u pojedinim gradovima za vreme praznika vlasnici tih domova bili oslobodjeni od plaćanja naknade za električnu energiju za dati period, a sve to jer su nadležni ocenili da njihovi, tako ukrašeni domovi, doprinose prazničnoj lepoti grada, što je samo još jedan od dokaza da prazničnim raspoloženjem i prazničnim gestovima možemo ulepšati život kako sebi, tako i drugima.