Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

Primena trakastih zavesa u poslovnom prostoru i u domu

24.02.2014

Rešenja za staklene površine u objektima su veoma raznovrsna. Od tradicionalnih roletni, do nešto inovativnijih rešenja, kao što su trakaste zavese. Bilo da Vam je primarni cilj da lakše dozirate količinu sunčeve svetlosti koju ćete puštati u Vaš prostor ili ipak uređenje enterijera, zavese u trakama najčešće mogu biti pravo rešenje. 

Ovakve zavese su pristupačan, a u poslednje vreme i sve popularniji način za ulepšavanje Vaših stanova i kancelarija. Ovo elegantno i praktično rešenje upotpuniće prostor i učiniti ga ugodnijim za boravak. 

Same zavese sastavljene su od traka, a proizvode se u nekoliko desetina različitih dezena i boja.

trakaste zavese

Većina traka izrađuje se od tkanine koja se plastificira, a ovakve zavese su se prve i pojavile na tržištu. Pored boja i dezena, mogu da se izrade i u nekoliko različitih širina i na taj način se što bolje prilagode Vašem prostoru i potrebama. Sama tkanina je antistatička, pa neće prikupljati prašinu, kao ni mirise, a boje su veoma postojane.

Pored ove, najzastupljenije, trakaste zavese mogu da se izrade i u drugim varijantama, od drugačijeg materijala, pa tako zavese mogu biti sačinjene od PVC – a, ali i aluminijuma te u ovom slučaju mogu biti i perforirane. 

 

Kako se koriste trakaste zavese?

 Trake imaju mogućnost okretanja oko svoje ose, te mogu biti potpuno ili delimično zatvorene što nam omogućava kontrolu prolaska svetlosti u prostoriju. Takođe, trake možemo povlačiti po garnišni i potpuno skoniti u stranu radi oslobađanja prostora. 

Zatvaranje i montaža trakastih zavesa mogu biti razlicito rešeni, tako da se na najbolji način mogu prilagoditi svakom prostoru.

trakaste zavese

 

 

Ukoliko opremate ili uređujete svoj prostor, velika je verovatnoća da sa trakastim zavesama nećete pogrešiti, kako u pogledu estetike, tako i u pogledu funkcionalnosti.