Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

PVC i ALU roletne, zaštita za Vaše prozore

05.02.2014

PVC i ALU roletne, zaštita za Vaše prozore

Zimu većina naših sugrađana ne doživljava kao prijatelja, osim u idealnim uslovima kada se ljudi odmaraju, skijaju i uživaju u njenim neretkim lepotama, kada ona to dozvoli. Pre dve godine smrzavali smo se unutar naših domova zavejanih snegom. Ove godine beli pokrivač nije narastao koliko smo očekivali ali je zima uzela maha zahvaljujući vetru koji je neopisivo jak, i opasan. Najbolji način da se u takvim uslovima izbegnu nepogode jeste da se ušuškamo u toplini svoga doma. A veliku ulogu u očuvanju mira i tišine imaju roletne.

 
Roletne su jedan od prvih zaštita prozora i naše privatnosti. Ukoliko živite u prenaseljenom delu grada, ukoliko  je vaša zgrada oblikovana kružno pa unutar dvoriša vidite sve, takođe ste i vi izloženi da svi vide vas. One su idealno rešenje da se izolujete. Ne samo da vas fizički odvajaju od one druge strane koja vas ne zanima i usamljenih voajera, već mogu da posluže kao i zvučna izolacija ukoliko se u vašu zgradu doselio niz veselih studenata.
 
Prodaja i ugradnja roletni
 
Ukoliko živite sami, ne želite da vam predveče dok gledate film poigravaju stakla u oknima jezivo se tresući u ritmu naleta vetra. Takođe ne želite da vam se grad spusti u stan razbijajući vaše prozore.
A sve to, buku, hladnoću, vetar, pa i nesnosnu letnju žegu kao i oštro jutarnje sunce možete da izbegnete zahvaljujući roletnama. 
Ukoliko ih niste kupili odmah sa prozorima, ili ste se odlučili za venecijanere koji su svakako lepi, ali ne i toliko korisni možete to da uradite i naknadno, nezavisno od vrste prozora koje imate. Roletne takođe služe i kao idealna zaštita za vašu stolariju.
 
Mogu da budu unutrašnje, ali prava replika na gore navedeno su zapravo spoljašnje. Pri izboru budite pažljivi. Spoljne roletne se postavljaju na sve tipove stolarije (pvc ali i na onu stariju, drvenu), imaju spoljnu kutiju smeštenu iznad prozora sa spoljne strane. Uglavnom se proizvode od plastičnih masa PVC i od aluminijuma. I jedne i druge su odličnog kvaliteta sa dugim rokom trajanja i jasnim odgovorom na sve vremenske prilike. Uglavnom su pričvršćene na prozore ali takođe se proizvode i sa takozvanim makazama koje omogućavaju da se one udalje od vaših prozora.
 
PVC i ALU roletne
 
Bez obzira na izbor koji napravite treba da znate da na njihovu dugovečnost značajno utiče način rukovanja.
Oni koji se za njih odlučuju zbog jednog ili svih navedenih razloga kao prvi izbor razmatraju PVC i alu roletne, pre svega jer su one deo budućnosti, kvaliteta ali i estetike. Zaista mogu da izmene izgled vašeg prostora, i pored praktičnog značaja daju mu epitet modernog.
Roletne koje su izrađene od  plastike (PVC-a) i aluminijuma ne zahtevaju nikakvo održavanje. Stubovi imaju četkice za vetar, koje sprečavaju lupkanje lamelica, oklagija je osmougaona I okreće se preko kugličnih ležajeva tako da su roletne bešumne. I rukovanje je jednostavno, a postoji mogućnost i ugradnje elektromotora sa daljinskim ili zidnim prekidačem.  ALU roletne su sačinjene od visoko kvalitetnih aluminijumskih lamela. Ispunjene su poliuretanom koji je odlična termo-izolacija, tako da imaju svojstvo održavanja prijatne temperature unutar prostora, odnosno, tokom leta neutrališu efekat visokih temperatura, a u zimskom periodu čuvaju toplotu Vašeg prostora. Roletnama je moguće regulisati intezitet svetlosti u prostoriji i postići efekat totalnog zamračenja čime ćete obezbediti zaštitu od sunca ali delimično i od buke, budući da poliuretan pored termo-izolacionih svojstava ima i efekat zvučne izolacije. 
Još jedan korak dalje kada su roletne u pitanju jeste sigurnosni efekat, dodatna zaštita od provala.