Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

Rolo vrata-savremeno rešenje za garažu

19.09.2013

Rolo vrata-savremeno rešenje za garažu

Rolo vrata su se na našem tržištu pojavila pre desetak godina. Kao relativno nov proizvod, najčešće se koriste za garaže, tj. za zatvaranje garažnih otvora. Napravljena od jakog i masivnog materijala, idealno su rešenje za to. Rolo vrata mogu da se prilagode tako da imaju i drugačije namene – mogu da se koriste za ormane, a često svoju upotrebu nalaze i u kuhinjama. Ipak, i dalje se najčešće koriste kod garaža. Najbolji su izbor za zaštitu Vašeg prostora, kako bezbednosnu, tako i svetlosnu i termičku. Ova vrata odlikuju se izuzetnom izdržljivošću, kvalitetom i čvrstoćom. Isključena je mogućnost korozije, ili bilo kakve druge promene usled oscilacija spoljašnje temperature. Mogu da se izrade u dve varijante – od čeličnih ili aluminijumskih letvica, što znači da su idealna za termičku izolaciju, ali mogu i estetski da zadovolje visoke kriterijume.

Dakle, postoje dve vrste rolo vrata:

Čelična – sigurnosna vrata, koriste se najčešće za garaže ili kao zaštitna vrata na lokalima. Po potrebi se mogu, sa jedne ili obe strane, plastificirati u boji.

Aluminijumska – termo izolovana, izradjena od aluminijumskih profila sa duplim zidom. Sam profil je fabrički plastificiran sa obe strane.

Rolo vrata srećemo u još jednom obliku, a to je rolo rešetka. Sigurnosna, ali i dekorativna,  spoljašnja rešetka najčešće se postavlja kao zaštitna mreža na objekte, uglavnom na lokale i prodavnice. Ovde je, dakako, pored bezbednosti bitno i da se vidi unutrašnjost lokala. 

Što se tiče podizanja vrata, ono se može obavljati ručno ili pomoću elektro – motora sa daljinskim upravljačem. Aluminijumska rolo vrata zahtevaju automatizaciju, dok u druga dva slučaja postoji izbor.