Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

Saveti za letnje uređenje dvorišta

09.07.2015

Saveti za letnje uređenje dvorišta

Lepo vreme najbolja je prilika da uredite svoj vrt ili dvorište po meri. Sve ono što ste zamišljali, možete sprovesti u delo, kako biste u ostatku ove sezone uživali po svojoj volji! Zato, papir u ruke, skicirajte svoje dvorište i osmislite koje novine ćete uneti. Ukrasne žardinjere, suncobrani,tende... Ukoliko sebi možete da priuštite savetovanje sa stručnjakom, to uradite.

STAZE

U uređivanju dvorišta, posebnu pražnju obratite na materijale koje koristite. Oni bi trebalo da se uklapaju u sveukupan ambijent, izgled kuće i slično. Vrlo zanimljiv efekat daju šljunak ili drobljeni kamen. Za nešto finije staze, koristite betonske ploče ili izliveni beton. Obli šljunak ili neki drugi glatki kamen, nisu dobro rešenje, zbog proklizavanja nogu. Možete staze urediti i u stilu mozaika. Važno je da staze održavate i da ih lišite trave ili korova, koji počnu da rastu.

uredjenje baste

BILJKE

Oplemenite svoje dvorište različitim biljkama, od cveća do žbunova i drveća. Ukrasne žardinjere pune šarenih cvetova mogu da izgledaju veoma efektno. Predlog za pametnu sadnju su jednogodišnje biljke, koje se sledeće godine mogu podeliti. Možete uzgajati biljke prvo u zatvorenom prostoru, a takođe i da pronađete najbolju opciju za drveće, koje često bude na rasprodaji.

NAMEŠTAJ

Stolovi, stolice, fotelje i garniture namenjene za baštu, mogu se naći u različitim oblicima i od mnoštva materijala. U slučaju da ne znate da odaberete, uklopite u samu sredinu. Suncobrani će vam leti posebno koristiti, pa ih nemojte propustiti. Ukoliko već imate sam suncobran, pronađite nešto od širokih ponuda postolja za suncobrane i osvežite eksterijer. Često su u upotrebi i ravne tende, odnosno kupolaste tende, u odnosu na namenu i praktičnost.

DETALJI

Svoje dvorište možete učiniti još atraktivnijim, dodajući mu detalje kao što su, već pomenute ukrasne žardinjere, ali i vodeni elementi, potporni zidovi, drvene rešetke ukrašene puzavicom i slično. Unesite i neke zanimljive figure, ljuljašku, cvetnjak ukrasite kamenčićima. Osvetlite dvorište lampicama koje se pune solarnom energijom. Napravite od svog dvorišta mali raj, koji ćete rado birati za mesto svog odmora i mesto u kome ćete se družiti sa porodicom i prijateljima.