Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

Sigurnost na putu

28.10.2014

Sigurnost na putu

 Ukoliko se pridržavate saobraćajnih pravila i poštujete propise, šansu da vam se dogodi nezgoda na putu, smanjujete u velikom procentu. Saobraćajni znaci su tu sa razlogom, poštujte ih, a povremeno preispitajte i vaše znanje njihovog značenja.

U idealnim vremenskim prilikama, vožnja je svakako lakša, dok drugačiji vremenski uslovi, nepogode i slično sa sobom nose specifičnosti koje nam nalažu dodatni oprez. Ista je situacija i sa gužvom, a kombinaciju ovakvih okolnosti često imamo baš za praznike, kada je frekvencija kretanja ljudi veoma velika. Znamo da je neophodan ogroman oprez ukoliko nas za doček Nove godine dočeka i pravo zimsko vreme sa snegom ili ledom.
U ovakvim uslovima, tokom same vožnje, pre svega, držite bezbedno rastojanje, sporije dostižite željenu brzinu, a kočite blagovremeno i postepeno, te izbegavajte nagla kočenja. Sa najvažnijim – upravljačem, kočnicom i gasom treba biti i najviše oprezan. Ipak, ne budite previše ukočeni i stegnuti, to će dovesti do grča, a samim tim i do bržeg zamaranja i napetosti, što često dovodi do pada koncentracije. Imajte na umu da je u zimskim uslovima, i uz svu neophodnu zimsku opremu, zaustavni put vozila i do 50% duži u odnosu na onaj u normalnim uslovima vožnje.
Na nivo koncentracije u velikoj meri možete uticati i sami. Čak i u situacijama slavlja i praznika, nikako ne konzumirajte alkohol, ni u manjoj meri – svaka količina je prekomerna, a obavezno izbegavajte i lekove koji mogu da izazovu pospanost i pad koncentracije.
Upamtite, vaša pažnja na visokom nivou i poštovanje saobraćajnih znakova i propisa, učiniće vas sigurnim i bezbednim, te omogućiti da vam ovi praznici proteknu u lepom raspoloženju, bez nepotrebnog stresa i neprilika.