Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

Venecijaneri – pravo i moderno rešenje za Vaše prozore

10.10.2013

Venecijaneri – pravo i moderno rešenje za Vaše prozore

Kao ukras svakog enterijera, venecijaneri će Vas sačuvati od Sunca, ali i neželjenih pogleda. Predstavljaju idealno rešenje za sve vrste otvora zbog mogućnosti da kontrolišu količinu i pravac svetlosti.

 
Od čega se izrađuju?
 
Venecijaneri se izrađuju od aluminijuma koji je obostrano obojen. Montiraju se u okvir prozora (mogu da se koriste čak i na krovnim prozorima), a namenjeni su svim vrstama stolarije, bez obzira na materijal od koga je ona sačinjena. Kao specifičan tip roletni, veoma lako se podešavaju i mogu da naprave ambijent kakav poželite – da propuste sunčevu svetlost, naprave hladovinu, a u svakom slučaju će Vašem prostoru dati elegantan i skladan izgled. Iako su još uvek najzastupljeniji aluminijumski, venecijaneri mogu da se izrađuju i od drugih materijala – drveta, plastike.. Ono što je jako bitno jeste da se mogu u potpunosti prilagoditi veličini vašeg prozora za što bolje uklapanje, a budući da su dostupni u velikom spektru boja, mogu idealno pristajati bilo kakvom stilu koji imate na umu za uređenje Vašeg doma.  
Na primer, ako vam je stolarija drvena, nemojte uzimati venecijanere bele ili crne boje, već prilagodite boju drvetu, lepo će se uklapati recimo neka toplija boja poput smeđe, maslinaste, mahagoni.. Izbor je na Vama.
Venecijaneri
 
Zavisno od oblika Vašeg prozora,  venecijaneri se mogu montirati unutar ili izvan prozorskog okvira, a ova druga varijanta se najčešće sreće kod prozora koji su pravougaonog oblika. U ovoj varijanti dodatna prednost ugradnje van okvira je ta što će se Vaši prozori činiti većim nego što zaista jesu.
 
Održavanje
 
Još jedna od prednosti venecijanera – veoma se lako čiste, usisivačem ili vlažnom krpom, a zbog materijala od koga su sačinjeni, uz pravilno korišćenje, trajaće Vam zaista dugo.
 
Nakon svega rečenog - ukoliko razmišljate o zaštiti Vaših prozora, ili o promeni dosadašnje zaštite, budite uvereni da sa venecijanerima nećete pogrešiti. Sve mogućnosti koje nude,  za ipak ne previše novca, pravo su rešenje za Vaš prostor.