Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

Žardinjere, spoj zanatstva i savremene tehnologije

12.02.2014

Žardinjere, spoj zanatstva i savremene tehnologije

Sa dolaskom i odlaskom hladnog vremena često dođe vreme da, u osmišljavanju i menjanju našeg svakodnevnog ambijenta, mislimo i na cveće.

 

Kuda sa cvećem? 

 

Bilo da za cveće odaberete terasu, dnevnu sobu,  dvorište ili želite da ukrasite neki prozor, pravi izbor su saksije ili, još bolje, ukrasne žardinjere. Pogodne za sve vrste cveća i za sve prostore, kao savršena kombinacija zanatstva i savremene tehnologije, odlično ce se uklopiti u svaku vašu zamisao. 

 

Birajte pametno

 

Zbog svojih karakteristika žardinjere su oduvek bile dobar izbor kako za poslovne tako i za stambene prostore i javne površine.  Različitog izgleda, njihove estetske karakteristike, ali i izdržljivost dovele su do masovne upotrebe žardinjera kakva je danas. 

 

Kakve žardinjere možemo naći?

 

Pre svega, žardinjere možete razlikovati po tome od kakvog materijala su načinjene. Zastupljeno je više vrsta, pa tako, u skladu sa vašim željama, žardinjere mogu ostaviti klasičan, moderniji ili ipak etno utisak.  Njihovom pojavom, većina žardinjera pravljena je od betona ili ‘pak od drveta, što je omogućavalo njihovo pravljenje u najrazličitijim veličinama i oblicima, kao i visoku izdržljivot i otpornost na razne vrste spoljnih uticaja, naročito kod betonskih žardinjera.

Ukrasne zardinjere

I danas su ove žardinjere veoma zastupljene, ali se na tržistu sve više pojavljuju i one sačinjene od drugih materijala, naročito od poliestera. Poliester je vrsta industrijskog materijala koji nije bez razloga sve zastupljeniji na tržištu. Odlikuju ga visoka postojanost i čvrstina, pa je itekako pogodan kako za spoljne tako i za unutrašnje uslove. Kod ovakve žardinjere od poliestera ni najmanje nije zanemarena ni estetika. Ovaj materijal pruža mogućnost najrazličitijeg oblikovanja, a boji se kvalitetnim i postojanim bojama, što zajedno u kombinaciji može dati baš onakvu žardinjeru kakvu želite za Vaš prostor. Glatkih površina, intenzivnih i postojanih boja, ulepšaće i oplemeniti svaki ambijent.