Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

Zaštitite se od komaraca – odaberite odgovarajuće komarnike za svoje prozore

20.07.2016

Zaštitite se od komaraca – odaberite odgovarajuće komarnike za svoje prozore

Tople letnje večeri često nam pokvare komarci, koji nam dosađuju obletanjem ono naših glava, ali i ujedima. To je često razlog da zatvaramo svoje prozore, dok boravimo u domu. Osim različitih hemijskih i prirodnih sredstava koja mogu da vam pomognu da rešite problem nasrtanja ovih insekata, najjednostavnije je da na prozore u svom domu postavite komarnike. Bez obzira da li su u pitanju roloplast prozori ili jednostavnija okna, imamo četiri predloga za vas. 

 

ROLO KOMARNICI

 

Ovi komarnici napravljeni su od aluminijuma, koji je plastificiran. Postojani su i izdržljivi. Osim na redovne prozore, moguće ih je montirati i na krov, odnosno krovne prozore, kao i na vrata. Moguće ih je prilagoditi svakom otvoru. Mrežica na njima napravljena je od fiberglasa i otporna je na različite uslove, kada je reč o vremenu. Mehanizam funkcioniše tako što opruga omogućava da povlačenje bude ravnomerno. Montaža je predviđena za spoljnu stranu prozora, pa ne utiče na izgled vašeg enterijera.

 

ALUMINIJUMSKI KRILNI KOMARNICI

 

Aluminijumski komarnici proizvode se takođe od plastificiranog aluminijuma, jer ovaj materijal odlikuje izuzetan kvalitet. Mrežica od fiberglasa posebno se dobro pokazala prilikom uticaja sunca, na koji je itekako otporna. Ona je veoma izdržljiva i kada su mehanička oštećenja u pitanju. Ovi komarnici pre svega se preporučuju za vrata. Otvaraju se i zatvaraju pomoću magneta. 

 

PVC I ALUMINIJUMSKI FIKSNI KOMARNICI

 

Ovi komarnici su ekonomični i jednostavni za montažu. Odlični su za one prozore gde vam nije potrebno da im pristupite spolja, jer su fiksirani, kako im sam naziv kaže. Međutim, lako ih je skinuti, ukoliko am više ne budu potrebni.  Ekonomični su i dugotrajni, a proizvode se od plastificiranog aluminijuma.

 

PLISE KOMARNICI

 

Plise komarnici su laki i jednostavni za upotrebu, a pri tom ne zauzimaju mnogo prostora. Njihov mehanizam nije povratni, a mogu da se otvaraju i sa spoljašnje i sa unutrašnje strane. Takođe, njima se može upravljati horizontalno i vertikalno. Mrežica se otvara kao harmonika. Napravljena je od kvalitetnog materijala, izdržljiva i dobro propušta vazduh. Ovi komarnici najčešće se preporučuju za balkanska i ulazna vrata, kao i za prozore gde nema dovoljno prostora za rolo komarnike. 

Ugradnja komarnika sigurno je jedna od najboljih investicija u vašem domu, jer omogućuje zaštitu od insekata koja je dugotrajna i samim tim isplativa. Možete ih postaviti u prostorijama u kojima često boravite, ali i u kupatilu ili špajzu. Moguće ih je izraditi u svim dimenzijama i prilagoditi svakom prostzoru u vašem domu.