Dobrodošli na Aluplast doo

Postojimo od 1989. godine kao zanatska radnja, a od 1996. godine preduzeće “Aluplast” d.o.o. je registrovano kao dvočlano društvo sa ograničenom odgovornošću. Delatnost preduzeća su proizvodnja i ugradnja proizvoda: PVC i Alu roletne, venecijaneri, trakaste zavese, rolo komarnici, ravne tenderolo vrata i drugo.


Detaljnije o nama

ŽELITE DRUGAČIJI PROVOD NA RECI? ODABERITE KANU!

01.04.2015

ŽELITE DRUGAČIJI PROVOD NA RECI? ODABERITE KANU!
Kanu je čamac, koji se vezuje za Indijance i Kanadu. Pokreće se ljudskom snagom, zahvaljujući veslanju. Ono je transportno ili prevozno sredstvo, a osim toga pruža vam i pravi doživljaj prirode. Šta je tu neobično? Možda činjenica da u Apatinu Kanu River Life ima tradiciju dugu 70 godina!
 
APATINSKI KANU
Maja 1945. godine, u Apatinu se otvorila radionica za izradu sportskih plovila. Prvenstveno su se gradili drveni kanui, a nakon jedne decenije počelo se sa proizvodnjom onih od fiberglasa. Uzor im je bio upravo kanadski kanu. Namena su mu bila krstarenja, kampovanja, ribolov, lov i sport. Prilagođen je za najviše troje putnika, od kojih samo dva mogu da veslaju. River life napravljen je od poliestera i  odlikuje svojim koritom, koje zahvaljujući kobilicama obezbeđuje dobro držanje, čak i kada je vetar bočan. Povozan je, ima dobru putnu brzinu i dobar uzgon.
 
 
ZAŠTO POLIESTER?
Poliester je vrsta polimera (velikih povezanh molekula), koji se dodatkom staklenih vlakana i drugih punilaca pretvara u materijal široke primene i karakteristika. Izuzetno j otporan, a njegove fizičke karakteristike ne menjaju se na veoma visokim i veoma niskim temperaturama. Starenje mu takođe ne može ništa. Otporan je na udarce, ima veću otpornost na koroziju, pa tako i manje potrebe za održavanjem. Ne provode struju i imaju dobru termičku izolaciju.

KANU NIJE KAJAK
Iako građom može da podseća na kajak, ovaj čamac to nije. Kanu ima izraženiju liniju, viši pramac i oštriju krmu. Kajak se češće koristi u sportu i na raznim takmičenjima, dok je kanu  namenjen mirnijim i divljim vodama, ali i turizmu. Ipak, obe discipline postoje u programu Olimpijskih igra,a od 1936. godine. U kajaku se vesla veslima sa dve lopatice, dok se u kanuu koristi ono sa jednom lopaticom. Kanuista će naječšće klečati na jednom kolenu, dok će kajakaš sedeti.